loading
آسانسور مسافربر

آسانسورها به عنوان سیستم های مکانیکی وظیفه ی جابه جایی افراد را به عهده دارند.این بالابرهای مکانیکی به خصوص در برج ها وساختمان های چندین طبقه بسیار کارایی دارند و به افراد کمک می کنند تا از بالا و پایین رفتن پله ها نجات یابند.امروزه با افزایش ساخت وساز برج ها وساختمان های بلند استفاده از این وسیله ی مکانیکی بسیار رواج پیدا کرده است.ا برای اکثر افرادی که از آسانسور استفاده کرده اند این سوال پیش می آید که آیا آسانسور سقوط می کند؟

در پاسخ به این سوال که احتمال سقوط آسانسور وجود دارد یا نه باید گفت که خیر.آسانسور سقوط نمی کند به شرط اینکه به طور مرتب سرویس های ماهانه رو انجام داده باشیم.

ترس از سقوط آسانسور همواره ذهن افرادی را که  از آن استفاده می کنند در گیر می کند،ا لازم به ذکر است امروزه با سخت گیری هایی که کارشناسان استاندارد در این حوزه اعمال می کنند و همچنین الزام سرویس و نگهداری آسانسور بعد از نصب احتمال سقوط این وسیله ی مکانیکی به صفر رسیده است.

به پشت دراز بکشید.با دراز کشیدن به پشت ، در کف آسانسور می توانید فشار ناشی از برخورد کابین به کف زمین را به کل بدن انتقال دهید .اما اینکار تنها زمانی میسر خواهد بودکه شما در کابین آسانسور تنها باشید،اگر همزمان با شما چند نفر دیگر هم در کابین حضور داشته باشند،قطعا فضای کافی برای اینکار نخواهید داشت.بهتر است در چنین مواقعی به کف آسانسور بنشینید واگر وسیله ای مثل کیف ،کت یا هروسیله ای که باعث گرفتن ضربه می شود را ،زیر خود قرار دهید.شما می توانید با اشتراک گذاری در تجربه یا دیدگاه هایتان ما را در بالا بردن هر چه بیشتر ایمنی در این زمینه یاری فرمایید.

کدام قطعات از سقوط آسانسور جلوگیری می کند؟

تفکر اکثر افراد از سقوط آسانسور پاره شدن سیم بکسل ها می باشد.اما این موضوع فقط در فیلم های هالیوودی دیده شده است و در واقعیت تقریبا ممکن نیست.کابل ها یکی از قسمت هایی هستند که از سقوط کابین جلوگیری می کنند .هر آسانسور دارای حداقل چهار کابل می باشد،هر کابل به تنهایی قادر به جابه جایی یک آسانسور می باشد ولی برای ضریب اطمینان بیشتر از چهار کابل استفاده می کنند.در ادامه به معرفی  اجزای دیگر خواهیم پرداخت.

ترمز:تمامی آسانسورها مجهز به ترمز می باشند،در واقع این ترمز است که باعث توقف کابین در هر طبقه می باشد،این ترمز همیشه فعال می باشد.

پاراشوت:علاوه بر ترمز،در آسانسورها یک پاراشوت یا همان ترمز اضطراری نیر نصب می کنند،این ترمز اضطراری زمانی که سرعت آسانسور خارج از حد نرمال باشد یا یکی از کابل ها شل شود با قفل شدن فک های خود بر روی ریل آسانسور باعث توقف کابین می شوند.کارکرد پاراشوت به برق بستگی ندارد وحتی در صورت قطعی برق نیز در صورت نیاز به طور مکانیکی وارد عمل می شود.

ضربه گیر پلی اورتان:در قسمت تحتانی یا همان چاهک آسانسور ۴ عدد ضربه گیر پلی اورتان برای مواقعی که کابین سقوط می کند نصب می کنند.این ضربه گیرهای فنری برای گرفتن کاهش ضربه ی ناشی از سقوط کابین می باشد.

سقوط اسانسور|سقوط بالابر

تا به این قسمت مطلب در مورد ایمنی آسانسور و احتمال صفر بودن سقوط آسانسور صحبت کردیم.اما در ادامه به این موضوع می پردازیم که اگر در اثر خطای انسانی و یا عدم سرویس های به موقع آسانسور سقوط کرد چه کنیم؟

مواردی که باید هنگام سقوط آسانسور رعایت کنیم

از بالا و پایین پریدن خودداری کنید.برخی از افراد بر این باور هستند که با پرش به صورت بالا و پایین در کابین آسانسور هنگام برخورد کابین با زمین آسیب کمتری می بینند.این طرز تفکر بسیار غلط می باشد وگاها به آسیب جدی به سرو گردن مواجه می شود.

از ایستادن خودداری کنید.اگر در هنگام سقوط کابین آسانسور شما ثابت بایستید تمام فشاری که آسانسور به زمین برخورد می کند به پای شما منتقل می شود اگر قانون سوم نیوتن را به یاد داشته باشید( هر عملی را عکس العملی است،مساوی با آن ولی در خلاف جهت آن) با درک این مطلب خواهید فهمید که چطور این فشارباعث ایجاد صدمات جدی و جبران ناپذیری می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • تهران، اقدسیه | شهرک شهید محلاتی
  • 41 00 22 40 021
  • 09122790847
  • 09123872147
  • admin@payaasanbar.com